• Globális szállítás
  • Biztonságos fizetés
  • Szeretjük a kosárlabdát!

Air Jordan 7 Retro BCFC ''Paris Saint-Germain''

Új
CZ0789-105
70 990 Ft

Termék összetétel

ANYAG

Felsőrész
bőr
Bélés és varrás
textil
Talp
egyéb

Michael Jordan

A kosárlabdaisten, akinek még ma is ott van a nyoma a kosárlabda pályán. Michael Jordan a kosaras márkájával senkit nem hagy közömbösen. Végül, de nem utolsósorban a Chicago Bulls-szal az NBA történetének legismertebb pillanatai is hozzá kapcsolódnak - hat NBA-bajnoki gyűrűje, hat döntő MVP címe, öt alapszakasz MVP címe, 14 All Star szereplése, tíz pontkirályi címe, kétszer volt zsákolóbajnok, és 1988-ban még az NBA legjobb védőjátékosa is ő volt. Aranyat nyert a '92 -es barcelonai olimpián a "Dream Team" tagjaként, és karrierjét a Washington Wizards csapatában fejezte be. Játékával ő Airness-sége megváltoztatta a kosárlabda világát, és a világ egyik legnépszerűbb és legnézettebb sportjává tette. Kollekciói inspirálják a beltéri és streetball játékosokat is. Ma aktív szerepet vállal az NBA-ben, mint a Charlotte Hornets franchise tulajdonosa, és játékosként halhatatlanságot nyert a Hírességek Csarnokába. Mindenütt jelen van, ahogy minden idők legjobb kosarasának illik.

Jordan VII

JORDAN VII
Tinker szinte mindenhonnan felhasznált inspirációkat a Jordan cipők tervezéséhez. A Jordan VII tervezésekor Portlandben volt, ahol egy afrikai művészplakátot látott, amely egy gitárost ábrázolt az afrikai kontinens alakját ábrázoló gitárral. Pontosan ebben az évben Michael azt kívánta, hogy a következő modell fiatalosnak, érdekesnek, mégis kifinomultnak tűnjön.

Tinker nem sokat gondolkodott, visszament abba a boltba, és meg szerette volna vásárolni a plakátot. Természetesen az üzlet tulajdonosa elutasította őt azzal, hogy a plakát az Afropop zenei rádióműsorát reklámozza és népszerűsíti. Amikor Tinker elmondta a tulajdonosnak, hogy ki ő és mivel foglalkozik, meglágyította a szívét és megvásárolta 15 dollárért a plakátot. És innen jött az ihlet a Jordan VII-hez, a plakáton látható nyugat-afrikai törzsi mintákat vitte át a cipőre.

1992-ben rendezték meg a híres Barcelonai Olimpiát, ahol a speciális Jordan VII a 23-as szám helyett 9-es számot kapott. Jordan a 9-es számot viselte az első és eredeti Dream Team mezén.

A Jordan VII globális megjelenését Buggs Bunny (Tapsi Hapsi) rajzfilmfigura ihlette, így a Jordan VII-t sokszor egyszerúen csak Jordan Buggs Bunny-nak nevezik.

Air Jordan

1984-ben a Nike a szárnyai alá vette a rendkívül tehetséges kosárlabdázót, Michael Jordant, és 1985-ben piacra dobta az első, legendás Air Jordan 1 cipőket. A későbbiekben megjelentek a népszerű lábbeli újabb modelljei, amelyek ma az egyes játékosok kultuszának szimbólumai. A márka logója, a Jumpman mára egyet jelent a kiváló minőséggel és stílussal, amely minden kosárlabda-rajongó számára elengedhetetlen.