• Globális szállítás
  • Biztonságos fizetés
  • Szeretjük a kosárlabdát!

Air Jordan Retro 3 ''Cool Grey''

CT8532-012
68 490 Ft

Termék összetétel

ANYAG

Felsőrész
bevont bőr + bőr
Bélés és varrás
textil
Talp
egyéb

Michael Jordan

A kosárlabdaisten, akinek még ma is ott van a nyoma a kosárlabda pályán. Michael Jordan a kosaras márkájával senkit nem hagy közömbösen. Végül, de nem utolsósorban a Chicago Bulls-szal az NBA történetének legismertebb pillanatai is hozzá kapcsolódnak - hat NBA-bajnoki gyűrűje, hat döntő MVP címe, öt alapszakasz MVP címe, 14 All Star szereplése, tíz pontkirályi címe, kétszer volt zsákolóbajnok, és 1988-ban még az NBA legjobb védőjátékosa is ő volt. Aranyat nyert a '92 -es barcelonai olimpián a "Dream Team" tagjaként, és karrierjét a Washington Wizards csapatában fejezte be. Játékával ő Airness-sége megváltoztatta a kosárlabda világát, és a világ egyik legnépszerűbb és legnézettebb sportjává tette. Kollekciói inspirálják a beltéri és streetball játékosokat is. Ma aktív szerepet vállal az NBA-ben, mint a Charlotte Hornets franchise tulajdonosa, és játékosként halhatatlanságot nyert a Hírességek Csarnokába. Mindenütt jelen van, ahogy minden idők legjobb kosarasának illik.

Jordan III

Air Jordan III
Az Air Jordan III fordulópont volt Nike, a Jordan és cipőik történetében. Peter Moore és Bruce Kilgore távozása után Moore rá akarta venni Jordant, hogy ő is távozzon, de a sors azt akarta, hogy Jordan a Nike-nál maradjon. A Nike tudta, hogy ez fordulópont lesz, ahol meg kell mutatniuk, mire képesek, ezért felkérték Tinker Hatfieldet a munkára, és teljes mértékben rábízták a Jordan cipők sorsát. Tinker korábban üzlet-, és irodaépítészként dolgozott a Nike-nál, és ez a döntés hamarosan telitalálatnak bizonyult!

Az 1987–1988-as szezon tökéletes volt Jordan számára. Megnyerte a zsákolóversenyt az új Jordan III-ban, az All Star mérkőzés MVP-je lett, beválasztották a legjobban védekező csapatba, és ő lett a liga legjobb védőjátékosa.

Annak érdekében, hogy a Jordan III sikeres legyen, Michael sokkal nagyobb szerepet vállalt, mint korábban. Jordan könnyebb lábbelit akart, amely lehetővé teszi a könnyedebb mozgást. Így ő és Tinker arra a következtetésre jutottak, hogy egy középmagas cipőre van szükségük, az első ilyen modellre a Jordan cipők sorában. Ezen a cipőn kapott először helyet a híres Jordan logó, a Jordan Jumpman, amely a lábbeli sarkán látható, és a Jordan Wings logót váltotta. A történet itt nem ér véget, mert a Jordan III-on láthattuk először a Jordan márka egyik mai védjegyét, az Elephant Print-et, vagyis az elefánt mintát. Ugyanakkor a Jordan III az első a sorban, ahol a légbetét látható a sarok résznél.

Spike Lee, a híres amerikai rendező (Mars Blackmon), Michael-lel közös reklámja nagyon gyorsan legendás lett, ez szintén hozzájárult a Jordan III sikeréhez.

A Spike Lee fontosságát a Nike és a Jordan márka számára az a tény bizonyítja, hogy saját cipőt kapott Jordan Spizike néven. A cipő a Michael és Spike Lee között kialakult együttműködés és kapcsolat tiszteletére készült, amely az Air Jordan Retro III, IV, V és VI elemeit tartalmazza.

Air Jordan

1984-ben a Nike a szárnyai alá vette a rendkívül tehetséges kosárlabdázót, Michael Jordant, és 1985-ben piacra dobta az első, legendás Air Jordan 1 cipőket. A későbbiekben megjelentek a népszerű lábbeli újabb modelljei, amelyek ma az egyes játékosok kultuszának szimbólumai. A márka logója, a Jumpman mára egyet jelent a kiváló minőséggel és stílussal, amely minden kosárlabda-rajongó számára elengedhetetlen.